loading...

Maandag- en woensdagavond 19:30 uur

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Trainingen bestaan uit een korte warming-up, een technisch gedeelte om de Crossfit bewegingen te leren en een intensieve training van 10 a 20 minuten. Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, etc. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen.

Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

Geschiedenis

CrossFit is bedacht door voormalig gymnasten Greg en Lauren Glassman. De eerste specifiek op CrossFit toegelegde sportschool is in 1996 geopend in Santa Cruz. Met name in de VS wordt Crossfit veel beoefend.

Sinds 2007 worden elke jaar de CrossFit Games georganiseerd in Aromas, Californië en vanaf 2010 in Carson Californië. Voormalig NFL speler John Welbourn heeft het een speciaal CrossFit Football programma ontwikkeld. Andere experts op het gebied van Crossfit zijn Dr. Nicholas Romanov, (pose running methode) en Dr. Barry Sears, bedenker van het Zonediet. 

Circuittraining

Op dinsdag en donderdag om 08:45 uur en woensdag om 09:00 uur start er een circuittraining. 

Bij een circuittraining wordt een schema doorlopen, waarbij je meerdere oefeningen voor het hele lichaam achter elkaar uitvoert. Ook werk je aan de conditie, omdat je aan het einde van elke oefening (bijna) geen rust inlast. De rust die je tussen de oefeningen krijgt, is alleen van het lopen naar de volgende oefening. Circuittraining heeft dus als doel om de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten. Een circuittraining is voor iedereen goed te volgen, maar ook zeker uitdagend genoeg.

Acties

Geen inschrijfkosten!

10-rittenkaart groepslessen: € 60,-

8 weken 1 uur in de week Personal Training inclusief onbeperkt sporten en voedings- en beweegprogramma op maat voor € 375,-

Contact

Naam

Email / Telefoon

Bericht

loading